Az életemet kaptam vissza

Az ember pótcselekvések sorát tudja szinte észrevétlen elhelyezni az életében, hogy ha valami nem jó irányba megy, nem találja benne a helyét, túl sok feszültséget ad, vagy egészen egyszerűen csak hiányzik neki valami abból a bizonyos nagybetűs életből. Én is így voltam ezzel, és hát mint azt a magyar ember tökéletesen tudja művelni, én sem vettem észre. Heti hat edzést látogattam. Az egyetlen szabadnap is azért került beiktatásra, mert viszonylag sokat kellett vasárnap utaznom a vidékről a fővárosba, és nem igazán maradt a mozgásra lehetőség és idő. Na és persze az edzőtársak is pihentek. Egyetlen egy dolog nem volt megfelelő párhuzamban a folyamatos intenzív mozgással, a regenerációs időszak és persze a nyújtás.

Valahogy általános hiba, hogy az ember a nyújtásra nem szán elég időt. Ma már pontosan tudom én is, hiszen Mariann többször felhívta rá a figyelmemet, hogy intenzív mozgás után különösen, de úgy általánosságban bármilyen mozgás után illik megfelelően visszanyújtani az izomzatot. Persze így már, hogy elmagyarázta a miérteket, és hogy maga a nyújtás folyamata nem egy kötelező rossz, amit valaki kitalált, hogy csak meg kelljen csinálni, hanem az izomzat egészséges működése és az izomzat regeneráció miatt fontos, sokkal jobban oda tudok figyelni én is.

Tény ami tény, hogy egyszer csak nekem is begyulladt a vállam, de úgy, hogy szinte emelni is alig tudtam a karomat. megmondom őszintén, hogy először egy sportmasszázs segítségével próbáltam túllépni a problémán, de azon túl, hogy jobban tudtam emelni a karomat, a valódi eredmény nem érkezett meg. Az egyik ismerősöm javaslatára vettem fel a kapcsolatot a Lamiris oldalon keresztül Mariannal, aki már az első alkalommal átütő segítséget tudott nyújtani a vállprobléma megoldásában. A masszázs, kimozgatás, a csontkovácsolás és később a kinesiotape ragasztás együttesen tudtak eljuttatni odáig, hogy másnap már edzést tudtam látogatni.

A sportsérülés mindig makacs dolog, mert ha egy ember rendszeresen mozog, akkor valami hiánya miatt alakul ki hosszú időn keresztül, és bizony sokat kell tenni azért, hogy meg tudjuk szüntetni. A www.lamiris.hu oldal tökéletes segítséghez vezet minket Mariann kezei által. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha megfelelő szakmai segítséget keres a masszázs és csontkovács fogások világával, ami egyáltalán nem ijesztő, sőt, annyira kellemes, hogy a kezelés után az ember úgy érzi, legalább öt kiló terhet levettek az izmairól és izületeiről. Én a sportsérülés óta rendszeresen látogatom a Lamiris masszázsszalon kezeléseit, havi egyszer, és teljesen egészségesen tudom szelni az edzések tengerét.