Hihetetlen öröm

Amikor az édesapámmal megalapítottuk a családi vállalkozásunkat, ahol egészséges és minőségi zöldség és gyümölcstermelésre vállalkoztunk még fogalmunk sem volt, hogy ekkora növekedést fog tudni elérni ez a vállalkozás. Persze rengeteg embertől meghallgattuk, hogy valójában mi nem igazán értünk a mezőgazdasághoz, sőt, cégvezetői tudásunk sincsen, csődbe fogunk menni és el fogunk veszteni mindent, de igazság szerint ez olyannyira nem vált valósággá, hogy már a második évben azon kaptuk magunkat, hogy területet és eszközöket kell vásárolnunk, mert nincs elég helyünk megtermelni mindazt, amit a vásárlók szeretnének tőlünk az asztalon látni. Így aztán elég gyorsan el is jutottunk oda, hogy már egy elég komoly céget vezettünk és üzemeltettünk, így az ötödik év végére már bátran mondtam a kritikusaink és hihtetleneink szemébe, hogy a cég folyamatosan fejlődik és bizony jó kezekben van.

Ekkor jött a fekete leves, ugyanis olyan és akkora területekkel rendelkeztünk, ahová a kijutás elkezdett nehézkessé válni, és hiába kértünk segítséget, hiába csináltattuk állandóan az utat, szinte folyamatos javítgatásra szorult, és eljutottunk arra a pontra, hogy szükség van egy gréder beszerzésére. Azzal ugyanis mi magunk is meg tudjuk folyamatosan csinálni a területekre vezető utakat, nem kell a megoldásra napokat, akár egy hetet is várni, és hosszú távon, ha úgyis folyamatosan igény van a segítségére, akkor bizony még anyagilag is jól jár a vállalkozás. Nem is haboztunk, keresgélni kezdtünk, és hála a jó égnek egy pályázati anyag sikeressége is hozzá tudott járulni anyagilag az új gréder beszerzéséhez, így fel is vettük a kapcsolatot az umwelt csapatával, akik már számtalanszor segítettek nekünk a mezőgazdasági gép beszerzés folyamatának lebonyolításában, és megrendeltük az új csapattagot.

El sem tudom mondani, hogy mennyire hálás vagyok a pályázati forrásnak, hiszen így nem kellet hitelt felvennünk, és az Umwelt csapatának, akik sem a pályázat szótól, sem az elszámolástól nem riadtak vissza, sőt, kifejezetten profi módon, mindennemű probléma nélkül segítettek végig vinni a folyamatot. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket, biztos vagyok benne, hogy bennük nem fog csalódni senki sem.