Otthonra? Miért ne?

Az emberek azt gondolják, hogy mivel nem szakmájuk egy-egy felújítási folyamat megoldása vagy kivitelezése, nem is lehet megoldani házon belül az ilyen feladatokat, mindenképp szakemberre van hozzá szükség. Erre azonban rá kell hogy cáfoljak. Mi nem olyan régen vásároltuk meg a kertes házunkat, eddig egy panel lakás harmadik emeletén éltünk, de nem volt lift, és két gyerek mellett ez már tarthatatlan lett volna, ezért úgy döntöttünk, hogy a második pici érkezése előtt vásárolunk egy saját kertes házat. Nem nagyot, hanem olyan kis aranyos otthont, amit szépen felújítgatunk és a gyerekek és mi is élvezni tudjuk a szabadságot a kerttel együtt. Persze tudtuk, hogy sok feladat és munka lesz vele, de azt gondoltuk még a kezdetekkor, hogy mindenre fogadunk egy szakembert, hiszen mi nem igazán értünk ezekhez a dolgokhoz.

A történet azonban nem pont úgy folytatódott ahogyan mi szerettük volna. Egyrészt sokkal magasabban vannak az árak ma már mint amikor mi a terveinket készítettük, így sajnos sok feladat nem is férne bele egy szakember által, másrészt pedig akár fél éveket is kell várni egy-egy kivitelező rendelkezésére állására, ami nálunk sajnos már nem fér bele, hiszen jön a pici. Kényszerhelyzetben találtuk magunkat, de kényszerhelyzetben jön rá az ember igazán, hogy mennyi lehetőség és tudás lakozik benne, legalábbis a férjem rájött, hogy igazság szerint hihetetlen jó érzéke van ezekhez a feladatokhoz. Éppen ezért inkább szerszámok és gépek beszerzésére költöttük azt a pénzt, amit a szakemberek vittek volna el.

A fabrikshop.hu csapata hihetetlen nagy segítséget nyújtott ebben számunkra, hiszen minőségi, profi barkács eszközök és gépek kerültek hozzánk tőlük, nagyon  jó áron. Sokan azt gondolnák, hogy egy ipari porszívó nem kell egy kertes házhoz, én viszont fel sem tudom sorolni, annyi helyre használjuk, és igazán nagy szolgálatot tesz. Én tehát azt mondom, bátran vágjon mindenki bele ebbe a kalandba, mert nem fog csalódni. Imádni fogja hogy a saját keze által szépül a háza. Mindenki képes rá. Türelem és utánanézés, tanulás kérdése az egész.